zondag 21 juni 2015

De aankomst

Zaterdagochtend was het vroeg dag. Om half vier vertrokken 6 van de 8 delegatieleden vanuit het Anker in Valkenburg richting vliegveld Dortmund. Daar stapten ze op een rechtstreekse vlucht naar Tuzla. Chauffeur Pierre Royen zwaaide hen uit. 
Jane en Monique zullen maandagochtend aankomen in Tuzla.

Om 10.30 uur en 1600 kilometer verder landde het vliegtuig op de luchthaven van Tuzla. Nadat de Radar delegatie de douane gepasseerd was, werd er kennisgemaakt met Selma en Tifa Tucic die hen naar Kosta Popov vergezelden. Selma is hoofd educatie bij Kosta Popov terwijl Tifa als (blinde) lerares Engels de 8 delegatieleden als tolk zal ondersteunen in de komende week.
Aangekomen bij Kosta Popov werd de Radar delegatie verwelkomd door de directeur van Kosta Popov, Damir Muratovic.

van links naar rechts Angelien, Djula, Tifa, Lilian, Arnold, Damir en Selma


De ogen worden geopend als vervolgens een rondleiding volgt door het instituut. Alles is schoon en netjes maar het lijkt of de tijd 40 jaar geleden is blijven stilstaan. Dat is wel even iets anders dan wat in Nederland tegenwoordig de standaard is. Voor ieder delegatielid is er een eigen kamer in het instituut toegewezen. 
Bij de koffie wordt er nader kennis gemaakt met elkaar, wordt het weekprogramma doorlopen en worden mogelijkheden en noodzakelijke aanpassingen met elkaar besproken.

Instituut Kosta Popov

De tijd heeft hier stilgestaan
De -verlate- lunch wordt genuttigd in de binnenstad van Tuzla. Lekker ..... en de prijskaart is bijna net als het instituut; prijzen van bijna 40 jaar geleden!
Teruglopend door de stad naar de standplaats in Tuzla, Kosta Popov, geniet het zestal van de toeristische, mooie maar tegelijkertijd verminkte Bosnische stad. De indrukken zijn talrijk.
De eerste dag zit erop en het vroege opstaan eist zijn tol. En ja, zondagochtend om 9 uur gaat het echte werk beginnen voor de delegatie.
Na de lunch een kennismaking met Tuzla

Geen opmerkingen:

Een reactie posten